pátek 26. května 2017

První noc v hamace v Kácově s legendárním pivem Hubertus

Tak jo, už dlouho tu nebyl výlet i s přespáním v přírodě, a tak je čas to napravit! Naše povedená osmičlenná skupinka se tak v pátek večer schází na nádraží, abychom nasedli do vlaku vyjíždějícího v 18:06 z pražskýho hlavního nádraží a vydali se směrem do Posázaví. 

Celá naše výprava

Cesta vlakem je poměrně dlouhá, ale díky pár pivům a zábavě s nima spojené, nám to uteče jako voda. Kolem sedmé přestupujeme v Čerčanech na courák, s kterým stavíme v každé stanici a o půl deváté se konečně
ocitáme na místě. Cestou v osobáku málem omylem dojde ke zranění, když Ondra podává přes uličku Vlastíkovi nůž čepelí dopředu. Uličkou totiž zrovna prochází podnapilá slečna z druhé části vlaku a komentuje to slovy, že ji Ondra málem přeříz.

Pak už se ubytováváme v kempu U Kouzelníka, kterej je docela narvanej vodákama. Začnem teda stavět stany, my s Jirkou si pověsíme hamaku, která bude mít dnešní noc premiéru a pak si rozdělíme úkoly. Část lidí jde pro dřevo, abysme si mohli udělat oheň, část pro pivo, abysme mohli uhasit žízeň. 

První spaní v hamace pro dva

Naštěstí pro pivo to není tak daleko, hned přes řeku je slavný Kácovský pivovar Hubertus s vyhlášeným pivem, kde si necháme natočit několik piv. Mají tam různý druhy, řezaný, medový a já nevím co ještě. Dokonce tam prodávají i pohlednice, a tak jsme všichni spokojení. A tak si na ohýnku opečeme buřty, vypijem nějaký to pivo a pak se jdem každej ubytovat do svýho příbytku.

Vlastík s Terkou zkoušejí hamaku

A kdybych teda měla popsat, jaká ta noc byla ... tak to popravdě nebylo úplně vončo a jednu dobu jsem dokonce litovala, proč jsme si jenom nevzali stan. Hamaka je totiž parádní věc, když se v ní chce člověk vyvalit přes den. V noci to ale zas taková hitparáda není. Z toho prohnutýho spaní jsme byli ráno docela rozlámaní a hlavně jsme se trápili zimou. A zatímco ráno všechny vyhnalo vedro z jejich stanů, my dva jsme teprve začli rozmrzat. Nicméně tenhle způsob přenocování určitě nezatracuju a doufám, že příšte to bude lepší. Asi to bude chtít víc piva!

Žádné komentáře: