pondělí 3. dubna 2017

Zákusky ve Světozoru a představení v divadle Rokoko

Zítra mám promoce a tak tuhle významnou událost spojíme s každoroční návštěvou mojí mamky tady u nás v Praze. Je tedy pondělí a my usedáme do oblíbenýho žlutýho vlaku Regiojet a celou dobu plánujeme, co a kdy budeme dělat, takže ani nestihnu udělat žádný věci do školy, což však není taková katastrofa.

Dorazíme po druhé hodině a jako první jedeme na byt, odhodit přebytečnou bagáž a pak se ihned vydáváme do víru velkoměsta. Jedeme na Václavák, kde máme v plánu navštívit naši oblíbenou cukrárnu Ovocný Světozor a pak hned vedle máme v sedm večer naplánovaný divadelní představení.

Pověšenej koník na křižovatce pasáží Rokoko a Lucerna

Nejdřív jdeme do pasáže omrknout, kde se vlastně divadlo Rokoko nachází, ať pak nezmatkujeme na poslední chvíli. Najdem to rychle a po cestě dokonce uvidíme
tohodle převrácenýho koně s jezdcem, kterýho už jsem několikrát viděla na fotkách, ale neměla jsem tušení, kde se nachází. Tak mám další objev.

No a pak už míříme do Ovocnýho Světozoru, kterej je jako vždy úplně narvanej. Naštěstí než vystojíme frontu, tak se nějaký místo uvolní a my tak kráčíme se dvěma zákuskama ke stolku. Máme griliášovej a tvarohovej s malinami a oba dva jsou moc dobrý. Na můj nejoblíbenější čokoládovej Royal s křupinkami to sice nemá, ale i tak si pošmákneme. Kompletní nabídku téhle výborné cukrárny můžete sledovat tady.

S dortíčkama

Než začne divadlo, jdeme se ještě podívat do Mark´s and Spencer, jestli tam náhodou nemají nějaký fajnový šaty, který by si mamka mohla vzít na svatbu. Nějaký vyzkoušíme, ale rozhodneme, že ty pravý ještě čekají někde jinde. A tak razíme do divadla Rokoko na představení s názvem Kdo se bojí Virginie Woolfové?

Čekáme na představení v divadle Rokoko

A o čem, že to vlastně bylo? Tahle světově známá divadelní hra, která ma tři jednání  pojednává především o vztazích v rodině. Jejím autorem je Edward Franklin Albee a toto představení se řadí k jednomu z jeho nejvydařenějších děl. Jedná se o absurdní drama, kdy se celá hra odehrává jako noční dialog dvou manželských párů, který jsou mírné podnapilý, a tak vykládají věci, který vlastně někteří z nich ani nechtějí.. V prvním dějství je několik opravdu vtipných scének, druhé dějství mi připadá trošku pomalý a rozvleklý a třetím dějstvím celý drama vyvrcholí a odhalí se několik důležitých faktů. O tom už ale nic říkat nebudu, ať to tady celý nevyzradím. Celkově bych hru určitě doporučila. Jestli si však chcete přečíst nějaký další recenze, celkový hodnocení hry nebo vás zajíma herecký obsazení, tak tady je možnost.

Jinak lístky se dají pořídit velice výhodně, třeba i za 90 Kč na osobu. Jsou sice ve čtvrté kategorii s upozorněním na horší viditelnost, ale musím říct, že tomu tak vůbec není. Divadlo je postavený chytře pod úhlem, a tak na jeviště vidíte úplně perfektně a v podstatě stejně jako lidi, kteří za lístek vyplázli 320 Kč.

Jedna ze scén představení Kdo se bojí Virgine Woolfové?

Celkově pokud hledáte nějaký divadelní představení, je dobrý mrknout se na stránky i-divadlo. Tam třeba můžete vybrat konkrétní den a všechny pražský nebo brněnský či jakýkoli jiný divadelní představení vám vyjedou v jednom sloupci. Taky si u každýho můžete přečíst krátkou anotaci a taky hodnocení a podle toho se rozhodnout, jestli to stojí za to. Jednoduše tam taky vidíte, v kolik hodin se představení hraje a můžete i kliknout na slovo Vstupenky, což vás odkáže přímo do nákupního košíku jednotlivých divadel. Prostě parádní divadelní web.



Žádné komentáře: