pátek 10. března 2017

Páteční palačinkobraní a deskohraní

Sotva se vrátím v pátek ze školy a sednu si na gauč, už slyším cinkat zvonek a tuším, kdo je dole přede dveřma. Čekám Adélku, která za nám přijela na návštěvu z Mnichova. Na tento víkend totiž máme v plánu velkou akci, přijedou i kluci pinpongářský z Olomouce a budeme společně zapíjet čerstvý inženýry a celkově společný setkání po letech. Po dlouhým přemlouvání totiž kluci konečně dorazí do Prahy, matky měst a všech podělanejch Pražáčků ... dle jejich mínění.

Moraváci v Praze

A tak hned po příjezdu s Ádou vyrážíme do Kauflandu nakoupit nějaký dobroty na dnešní večer, kdy je naplánovaný deskohraní. Jako vždy se tato akce
pořádá u nás, a tak nachystáme česnekovou pomazánku, koupíme si víno a můžeme čekat hosty. Ještě předtím ale Adélka dostane chuť na palačinky, a tak rozžhavíme rovnou dvě pánvičky a jde se na to. Jako náplň mimo jiné používáme i sýr Philadelphia s příchutí Milka, kterej nám Áda dovezla z Německa. Je to fakt lahoda, trošku to připomíná Nutellu, ale je to její mnohem zdravější verze. Takže tuhle pomazánku fakt vřele doporučuju! 

Náš oblíbenej čokoládovej sýr

Lidi jsou sezvaní na šestou hodinu a za 10 minut šest ještě stále nemáme nachystaný úplně všechny jednohubky a tak všechny mazače popoháním, protože znám kluky, že jak jde o hry, tak dorazí zavčas. V 17:55 už slyšíme zvonek a je to tady. Během dalších deseti minut dorazí úplně všichni, a tak jsme pět minut po srazu úplně kompletní, čemuž Áda nemůže uvěřit.

Celý deskoherní osazenstvo u nás v obýváku

Začneme hrou Krycí jména, která je poslední dobou mojí oblíbenou a pokračujeme hrou Secret Hitler, která mě popravdě zas až tak moc nenadchla. Pak vytáhneme Ádinýho Sabotéra a nakonec skončíme u mojí oblíbené postřehovky Dobble. Mimochodem na název každé hry si můžete kliknout a dozvědět se, jak se hraje, pro kolik je hráčů, jaký má recenze a mnoho dalšího.

Nervičky u hry Dobble

Perfektně si zahrajeme, pobavíme a i něco málo popijeme. Končíme asi v jednu ráno, kdy jako poslední vytrvalci odchází Vlastík s Pavlem, a jelikož jsou právě při chuti pokračují ještě do nonstop baru na Dejvické. S plnýma břichama a tunou prázdnejch lahváčů uleháme ke spánku a těšíme se na další den, kdy máme naplánovanej výlet do Českýho Brodu a okolí.


Žádné komentáře: