sobota 12. března 2016

Začíná Springbreak, tak hurá do Colorada!

Tak je to tady! Dlouho očekávaný jarní prázdniny neboli Springbreak jsou konečně tady a my tak můžeme konečně vyrazit za hranice našeho placatýho a poněkud nudnýho Kansasu! Plány máme velký, konec konců jsme se dokonce i několikrát sešli, abychom si ujasnili, kam pojedeme, kde budeme bydlet, kde půjčíme auto a tak. No a naše plánování se rozhodně vyplatilo, protože celej výlet se nesmírně vydařil.

 A teď to všechno nacpat do kufru

Je pátek odpoledne a jsou 3 hodiny. Naplánovaný bylo vyjet nejpozději ve 2, ale díky pár zmatkům teda vyjíždíme o něco později. A aby bylo všem jasný
s kým vlastně jedu, tady je menší představení osádky našeho 7 místného vozu značky Chevrolet:

Zleva: Vojta, Barča, Kamča, Vilda, já a Adam

Hned na začátek si pustíme Řezníka a jeho Žižkovský bary, což se teda holkám moc nelíbí, ale jelikož vepředu u rádia jsou kluci, tak se s tím stejně nedá nic dělat. Jakmile přejedeme hranice do Colorada, uděláme bájo video, na kterým proneseme jednu velice hodící se větu: We are not in Kansas anymore! (Už Konečně nejsme v Kansasu) z filmu Čaroděj ze země Oz a tak si plnýma douškami užíváme práve začínajícího Colorada a jeho hor a nádherné přírody.

Tady je video z celýho výletu, kdy na začátku oslavujem, že už nejsme Kansasský krysy!

Kolem deváté konečně dojedeme do naší první spací destinace do Colorado Springs. Ubytování máme domluvený u jednoho kluka s holkou přes Airbnb.com.

Naše bydlení s krásným výhledem na hory

AirBnb je něco jako placenej couchsurfing, samozřejmě teda s lepšíma službama. Někdo vás u sebe nechá přespat, ale nikoli zadarmo, jak je tomu u Couchsurfingu, nýbrž za peníze. Ve srovnání s hotelem je to však zanedbatelná částka a ještě to má výhodu v tom, že jsou většinou lidi velice pohostinní a vstřícní, takže vás u sebe nechají uvařit, vyprat, …a navíc vám ještě poradí, kam se podívat a doporučí nějaký atrakce v okolí.

Tak a zpátky do Colorado Springs! Ubytování je skvělý, i když teda pan majitel je docela vyhulenec, uprostřed stolu stojí bong a vypadá to, že hostitel je jeho pravidelným uživatelem. Je tam ale sranda, dokonce tam máme i psa a dvě kočky, s nimiž se všichni mazlíme. Holky spí na posteli, my s Vildou na rozkládacím gauči, Vojta to zalomí v křesle a Adam se natáhne doprostřed pokoje rovnou na zem. A tak vypadá naše první noc.

Krásná kočička zachycená Vojtovým objektivem

  Ubytování: AirBnB



Žádné komentáře: